Hirdetés

Kiderült az igazság!? Ezért menthette fel Novák Katalin a Magyar Honvédség parancsnokát

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Ahogy azt a nap folyamán lapunk is megírta, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter javaslatára Novák Katalin köztársasági elnök csütörtökön felmentette beosztásából Ruszin-Szendi Romulusz altábornagyot, a Honvéd Vezérkar főnökét.

A közleményből azonban nem derült ki, hogy Ruszin-Szendi felmentésének mi volt a pontos oka, mindössze annyit írtak, hogy "a haza szolgálatát más területen fogja folytatni". Valamint bejelentették azt is, hogy a helyére Böröndi Gábor altábornagyot, a Magyar Honvédség brüsszeli NATO és EU Katonai Képviselő Hivatalának vezetőjét javasolja a honvédelmi miniszter.

Azonban a Napi értesülései szerint a parancsnok menesztésének az oka az lehetett, hogy nem tudott kellően alkalmaznodni Szalay-Bobrovniczky Kristóf a honvédelem megújítása és újraszervezése érdekében tett elvárásainak. Emiatt nem is tudott eleget tenni a személyébe vetett várakozásoknak. 

A lap kiemelte, a hírek szerint Ruszin-Szendi Romulusz különutas elképzelései nem működtek a szervezeten belül kellő hatékonysággal, vagy egyáltalán nem valósultak meg.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés