Hirdetés

Bajban vannak a fővárosi kismamák: Két napig nem lehet szülni a Honvédkórházban

Nap Híre portré Nap Híre

Kapacitáshiánnyal indokolták a döntést.

Nem fogad szülő nőket augusztus 18. 11 óra és augusztus 20. 12 óra között a budapesti Honvédkórház - közölte a Telex az olvasóik levelére, illetve az intézmény honlapjára feltöltött határozatra hivatkozva. Mint írták, 

Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ által kiadott határozat szövege szerint az ellátást az intézmény orvosigazgatója, dr. Vendrei Gábor mondta le kapacitáshiányra hivatkozva.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a II. progresszivitás szintű helyettesítésre az Uzsoki, a Kistarcsai Flór Ferenc és a Váci Jávorszky Ödön Kórházat jelölték ki, III. szintű progresszivitási szintre pedig a Semmelweis Egyetem Klinikai Központot.

A lap egyik olvasója arról számolt be, hogy azért keletkezett a kapacitáshiány, mert hirtelen nagyon sokan szültek az intézménybe az előző nap. Vele például azt közölték egy aktuális CTG vizsgálat után, hogy vasárnapig biztosan nem lehet a Honvédkórházban szülni.

Mi területileg is ide tartozunk, ide jártunk vizsgálatokra, itt dolgozik a gondozó orvosunk is, voltunk szülésfelkészítőn a kórházban, ahol megismerhettük az itteni protokollt és amellett, hogy tudjuk, nem biztos kinél szülünk, próbáltuk minél jobban megismerni a helyszínt, az orvosokat, mivel kell készülni. (…) Eddig mi teljesen elégedettek voltunk minden hiányossága ellenére is az állami egészségüggyel, de azért így az utolsó pillanatban ezt nagyon felháborítónak tartjuk

- hangsúlyozta az egyik érintett.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés