Hirdetés

Pokoli meleg van Manchesterben, még az aszfalt is megolvadt - VIDEÓ

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Pokoli időjárás uralkodik jelenleg Nagy-Britanniában, soha nem látott meleggel kell szembenézniük az embereknek a szigetországban. A helyzet komolyságát mutatja az is, hogy a napokban leállították a repülők le- és felszállását a lutoni repülőgépen, mivel a nagy melegben megolvadt az aszfalt. De ez a probléma nem csak a repülőtereken állt fenn. 

Egy járókelő videóra vette, hogy milyen hangja van az olvadó aszfalton áthaladó autóknak. Manchester egyik külvárosában, Stockportban is olyan meleg volt az elmúlt napokban, hogy szó szerint megolvadt a Broadstone Road aszfaltja. Volt olyan ember, akinek a lába is beleragadt, az autók kerekeinek pedig olyan hangja volt, mintha vizes burkolaton haladnának át - írja a HVG.

A meteorológiai szolgálat Manchesterben 34,3 fokot mért a napokban, amivel megdőlt a 2019. július 15-i rekord, viszont kedden még ennél is melegebb, 38 fok volt. A helyi útépítők elmondták: a nap akár 50 fokra is felmelegítheti az utat, és ezen a ponton már az aszfalt olvadása is beindul.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés