Hirdetés

Elképesztő fotók: Minden tiszta hó a Börzsönyben

Nap Híre portré Nap Híre

Megérkezett a tél Magyarországra.

A MetFigyelő Facebook-oldalán több fotót is megosztott a Börzsönyben található Nagy Hideg-hegyről, ahol a tájat teljesen belepte a hó.

Az Időkép pedig arról számolt be a honlapján, hogy a nyugati tájainkra is megérkezett a tél, bár ott igazi, vastag hótakaró még nem alakult ki. A futó hózáporok nyomán viszont több tájegységen is kifehéredett a nyugati országban. Megjegyezték ugyanakkor, hogy tartós téli hangulatra nem lehet számítani, ugynis a fagypont feletti hőmérséklet miatt hamar elolvad majd a lehullott hó. 

Mint azt a naphire.hu is megírta, az előrejelzés szerint délelőtt intenzív hózáporok előfordulhatnak a Dunántúlon, amelyekből kevés helyen átmenetileg vékony hóréteg képződhet. Délutántól egy összeáramlási zóna mentén - nagyjából a Miskolc-Szeged tengely tágabb környezetében - hózáporok kialakulása várható, amelyekből helyenként (akár síkvidéken is) lepel - 2 cm friss hó hullhat. A hóréteg egyes helyeken akár másnap reggelig is megmaradhat. Emellett szombat estétől a nyugati területek fölé is hózáporok sodródnak be, az éjféli órákig arrafelé is összegyűlhet pár cm-es hóréteg.

Lapunk arról is beszámolt, hogy a Kékesen már tegnap délután hózápor alakult ki és kifehérdett a táj. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés