Hirdetés

Bekeményít az időjárás: hózáporok miatt adtak ki riasztást

Nap Híre portré Nap Híre

A Miskolc-Szeged tengely tágabb környezetében - hózáporok kialakulása várható, amelyekből helyenként (akár síkvidéken is) lepel - 2 cm friss hó hullhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton északkeleten a köd fokozatosan feloszlik, az összefüggő, vastag felhőzet fokozatosan hazánk délkeleti felére, majd délután egyre inkább a délkeleti, keleti határvidékre szorul, mögötte gyorsan vonuló felhőtömbök zavarják a napsütést.

Elszórtan valószínű havas eső zápor, hózápor, késő estig a Miskolc-Szeged vonal szélesebb sávjában helyenként vékony hóréteg is kialakulhat. Egy-egy helyen akár az ég is megdörrenhet. Az ország nyugati felén, kétharmadán megélénkül, megerősödik az északnyugati szél, az Észak-Dunántúlon viharos lökések is várhatók. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul. Késő estére általában -4 és +1 fok közé hűl le a levegő.

Kiadták a riasztást

Hivatkozás másolása

Délelőtt intenzív hózáporok előfordulhatnak a Dunántúlon, amelyekből kevés helyen átmenetileg vékony hóréteg képződhet. Délutántól egy összeáramlási zóna mentén - nagyjából a Miskolc-Szeged tengely tágabb környezetében - hózáporok kialakulása várható, amelyekből helyenként (akár síkvidéken is) lepel - 2 cm friss hó hullhat. A hóréteg egyes helyeken akár másnap reggelig is megmaradhat. Emellett szombat estétől a nyugati területek fölé is hózáporok sodródnak be, az éjféli órákig arrafelé is összegyűlhet pár cm-es hóréteg.

Megjegyezték azt is, hogy szombat délelőtt a délnyugati határ közelében, délután pedig északkeleten kis eséllyel az ég is megdörrenhet.

A szél miatt is figyelmeztetnek: szombat napközben az északi, északnyugati irányú szél az ország nyugati felén, kétharmadán megerősödik, kiemelten az északnyugati tájakon, valamint a Bakony és a Balaton térségében viharos, 65-75 km/h-s lökések is lehetnek. Estére fokozatosan veszít erejéből a légmozgás.

A Kékesen már tegnap délután hózápor alakult ki, kifehérdett a táj. A naphire.hu azt is megírta, hogy a hétvégén komoly havazás jöhet a magasabban fekvő tájegységeken. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés