Hirdetés

Robbant a bomba Heves megyében, Lázár János is beszállt

Nap Híre portré Nap Híre

Tízmillió forintba került, hogy Heves vármegyében legyen zenélő út, ám a lakók már nem bírják tovább, hogy egyfolytában a Nélküled című szám szól a közelben. Most aláírásgyűjtéssel akarják elérni, hogy beszüntessék a zenélést, de beérnék egy zajvédő fallal is. Lázár János is beszállt a vitába és azt mondta: ha a helyiek nem akarják, akkor nem zenél tovább az út.

Hatalmas a botrány Heves vármegyében a nemrégiben átadott zenélő út körül, a helyiek ugyanis nehezen viselik, hogy egyfolytában a Nélküled című dalt hallják. A 21-es úton nemrég átadott útszakasz ügye a parlament hétfői plenáris ülésén újra előkerült, ugyanis a Jobbik képviselője, Dudás Róbert megkérdezte a közlekedési és építésügyi minisztertől, hogy jó helyre ment-e az a csaknem kétmilliárd forint, amelyből a pár száz méteres zenélő utat alakították ki Heves vármegyében, miközben a falvakban járhatatlanok az utak - számol be az EconomX. 

"Örülök, hogy Heves megyében nincs nagyobb baj, mint a zenélő út" - reagált Lázár János, aki szerint az ellenzéki képviselő butaságot állított, mert a 21-es út felújítása került 1,8 milliárd forintba, ennek részeként, 10 millió forintból valósult meg az egyébként neki túlzottan nem tetsző zenélő út beépítése. A miniszter arra kérte a képviselőt, hogy nézze el a magyar közút 5600 főnyi kollégájának, hogy a szürke aszfaltokhoz tartozó szürke hétköznapokat megpróbálták egy kicsit zenével színesíteni. 

Lázár János ugyanakkor közölte: "ha a lőrinci polgárok nem rendelnek zenét, akkor a zene természetesen elmarad."

Mint ismert, szeptember elején adták át az ország harmadik zenélő útját a 21-es főúton: Lőrinci és Hatvan között az út az Ismerős Arcok Nélküled című dalát játssza. Magyarországon egyébként ezen kívül még két másik zenélő út létezik, a 67-es úton a Republictól szól A 67-es út című dal, míg a 37-es főúton az Érik a szőlő című népdal hallható. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés