Hirdetés

Bemondták az időjárásról, amitől minden magyar tartott, sőt rettegett, de feleslegesen

Barsi Zoltán portré Barsi Zoltán

Kettősség jellemzi kontinensünk időjárását. A kontinens nyugati országai fölött hullámzó frontrendszer húzódik, csapadék is többfelé előfordul, Dél-Norvégiából pedig kiadós mennyiségű esőt jelentettek.

A frontrendszerrel együtt enyhe légtömeg érkezett, ezért jelenleg Franciaország és Spanyolország Európa legmelegebb térsége. Ezzel szemben a középső és keleti tájakon elhelyezkedő magasnyomást kontinentális hideg levegő tölti ki, ezért jelentős az éjszakai lehűlés, és a csúcshőmérséklet is elmarad a nyugati partvidéken mért értékektől.

Tegye mindenki a szívére a kezét. Mikor szokott elromlani az időjárás? Igen, hétvégén. Vagy éppen Március 15-én, amikor egész nap borult, esős, szeles idő volt. Úgy néz ki azonban, hogy a mostani hétvégée előtt nem kell félniük a magyaroknak. Igazi tavaszi idő lesz. Végre.

Magyarország időjárását szombat estig ugyanis továbbra is anticiklonális hatás alakítja. Napos idő várható, fátyolfelhőzet csak olykor szűrheti a napsütést. Csapadék nem lesz. A déli, délkeleti szél az Észak-Dunántúlon élénk, Sopron, valamint a Fertő térségében pénteken helyenként erős lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és +2 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken alacsonyabb értékek is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 12 és 17 fok között valószínű.

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés