Hirdetés

Herczeg Zoltán börtönben ült, amikor párja megtudta, hogy gusztustalanul átverte

Nap Híre portré Nap Híre

A divattervező éppen a fegyházban ült, amikor kitudódott, hogy milyen gusztustalan dolgot tett a párjával.

Mint arról a naphire.hu is beszámolt, Herczeg Zoltánt kábítószer-birtoklás, illetve -kereskedelem gyanúja miatt tartóztatták le. A divattervezőt áprilisban engedték ki a fegyházból, most pedig a Fókusznak beszélt arról, hogyan került oda, hogy élte meg a napokat a börtönben, és hogy milyen magánéleti válságon ment keresztül. 

“Egy traumából, tragédiából, borzalomból próbálom kihozni a lehető legtöbbet” – mondta a divattervező, aki már az elején eldöntötte, hogy megpróbál a legpozitívabban hozzáállni a szabadságvesztéshez. Akkor még nem tudta, hogy fél év fegyház lesz belőle. Kamerával ellátott magánzárkába került, ahol elkezdett írni. Mindennap időt szakított arra, hogy a nap történéseit rögzítse, 400 oldal A4-es papírt írt tele. A rácsok mögött született irományából pedig könyv lett, ami most jelent meg - írja az nlc.hu.

“Jó nagy marhaságot csináltam, és megfizettem érte azért a baromságért. Hogy jön le a szüleim előtt? Hogy jön le a párom előtt? Hogy jön le az egész ország nyilvánossága előtt az, hogy egy művészember, vagy egy forradalmár, vagy egy mozgalmár, vagy egy civil aktivista ilyen szarságba keveredik? Ez rendkívül kínos. Nem magam miatt, mert én bevállaltam. Én tudtam, hogy a karma utolért. Ne lássa anyám a tévében, ne lássa a párom, mert szégyellem, hogy ilyen fájdalmat okoztam nekik. Nem méltó az egész szituáció erre. Ez jobban zavar, mint az, hogy velem mi van. Velem mi van? Az kit érdekel, az nem fontos” – jelentette ki Herczeg, akinek az autójában 100 gramm marihuánát találtak a rendőrök, a lakásán pedig kokaint is.

Az igazoltatásról bilincsben egy rendőrőrsre szállították, majd néhány óra múlva a Gyorskocsi utcába. A divattervező itt már tudta jól, hogy onnan nincs egyhamar menekvés. Arról is beszélt, hogy senkire sem haragszik, ugyanis mindez a javát szolgálta és tanította őt. "Hogy mennyivel lettem több és, hogy mit tanultam belőle, és mi az, ami rám vonatkozik, hát az, hogy ne csináljunk hülyeséget, ne csináljunk törvénytelenséget, vigyázzunk magunkra sokkal jobban, mert a szabadság nagyon illékony. Akkor derül ki az igazi értéke ennek a szabadságnak, amikor nincs. Próbálok minden pillanatban úgy élni, hogy ez ne felejtsem el. (…) Én most is azt gondolom, hogy ebből a traumából, tragédiából, borzalomból én próbálom kihozni a tőlem telhető legtöbbet“ - fűzte hozzá. 

Zárkájában – végtelenül őszintén – a magánéletének, saját gyengeségeinek részleteit is papírra vetette. Szerinte a büntetőügy mellett egy sokkal szomorúbb, mélyebb, kiábrándítóbb szála is van a történetnek. “A magánéletünkből is kiderültek az aljasságaim, amire nem vagyok büszke. Hűtlenség volt, megcsalás volt, nincs ehhez mit hozzáfűzni. nem szép dolog” – vallotta be Herczeg Zoltán, akinek azóta a párja megbocsátott. Új esélyt kapott a divattervező, tiszta lappal kezdtek egy más életet. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés