Hirdetés

Hazudott a BKK, mégis megszűnik a vonatokon érvényes Budapest bérlet?

 portré

Ahogy arról már beszámoltunk, brutális pofont kapott Budapest: a Volán és a MÁV kivonulhat a fővárossal kötött megállapodásból, aminek értelmében érvényesek a Volánbuszokon és a MÁV vonatain a Budapest bérletek.

A Telex most arról ír: Nem egészen arról szól a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a MÁV-Volánbusz megállapodása a Budapest-bérletről, mint amit a BKK pénteken bejelentett - állítja a MÁV.

Az állami vasúttársaság közleménye szerint a napokban nyilvánosságra hozott technikai megállapodás értelmében január elsejétől ugyan továbbra is a megszokott gyakorlat szerint használhatók a Budapest-bérletek az agglomerációs Volánbusz-járatokon és a MÁV-HÉV járatokon, ám a tulajdonosi jogokat gyakorló, Lázár János vezette Építési és Közlekedési Minisztérium döntésének megfelelően az átmeneti megoldás legfeljebb március elsejéig, az új tarifarendszer bevezetéséig lesz csak érvényben.

Egy néhány héttel ezelőtt kiszivárgott tervezet még arról szólt, hogy januártól megszűnik a tizenkét éve létező Budapest-bérlet. A BKK pénteken azonban azt közölte, hogy a friss megállapodás értelmében továbbra is egységes tarifarendszerrel használhatják a főváros környékéről Budapestre, valamint az ellenkező irányokba közlekedő menetrend szerinti járatok utasai a 2011 óta létező Budapest-bérletet.

Lázár János december közepén kapta feladatul a kormánytól, hogy márciusig dolgozzon ki az utasok igényeihez szabva egy „jobban igazodó, korszerűbb, átjárható és egységes” tarifarendszert. Az építési és közlekedési miniszternek azt is elő kell készítenie, hogy 2024. szeptember 30-tól készpénzmentesen lehessen jegyet vásárolni a járműveken.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés