Hirdetés

Drámai fordulat jöhet az időjárásban, jövő héten beköszönthet a tél

Nap Híre portré Nap Híre

Nem kell sokat várni az első havazásra.

A héten jellemzően reggelente ködös időre, napközben napsütésre, éjjel pedig hűvös időre számíthatunk. Az őszi szünet idején azonban várhatóan változékonyabbra fordul az időjárás, és megvan az esélye annak is, hogy hó hulljon - adta hírül a Tények.

"Az idei október már eddig is bőven több esőt hozott az átlagosnál, viszont a napos órák száma kevesebb, mint általában. Tavaly októberben rekordmeleg volt, de idén a hőmérsékletek az átlagos értékekhez közelítenek" - közölte Pétervári Tibor, a HungaroMet időjárás-észlelője.

Éjszaka 3-5 fokig hűl a levegő, nappal pedig 15 fok körüli hőmérséklet várható. Azokon a helyeken, ahol ködösebb az idő, lassabban melegszik fel a levegő. A héten időjárási frontok nem terhelik a szervezetet, így csendes napokra számíthatunk.

A következő hét kedden azonban drámai fordulat jön, ugyanis erős széllel és esővel érkezik a lehűlés, így változékonyabbá válik az időjárás, különösen a Vas vármegyei térségben. Itt kifejezetten hűvös lesz, és a Kőszegi-hegységben akár havazás is előfordulhat.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés