Hirdetés

Kezd nagyon elfajulni a háború, egyre nagyobb a baj a magyar határnál is

Nap Híre portré Nap Híre

Mintegy tizenhatezren érkeztek Ukrajnából vasárnap.

Az ukrán-magyar határszakaszon 7386-an léptek be Magyarországra vasárnap, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 8584-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 120 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely harminc napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - áll a közleményben.

Friss hírek a háború kapcsán

Hivatkozás másolása

Ahogy arról a naphire.hu is beszámolt,  Putyin kíméletlen bosszúba kezdett. Miután az oroszok megvádolták Ukrajnát, hogy csapást mért egy orosz tartályhajóra a Fekete-tengeren, Moszkva lecsapott és egy irányított rakétatámadást indítottak egy ukrán vérellátó központba az ország északkeleti részén, Harkiv régióban. A támadás után Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt nyilatkozta, hogy emberek sérültek és haltak meg a támadás során.

Az ukránok Moszkvát lőtték. Szergej Szobjanyin, az orosz főváros polgármestere vasárnap a Telegram-csatornáján közölte, hogy lelőtt az orosz légvédelem egy Moszkva felé tartó drónt. A moszkvai elöljáró szerint "az áttörési kísérlet" közép-európai idő szerint délelőtt tíz óra után történt. Az orosz védelmi tárca tájékoztatása értelmében a Podolszk körzetében lelőtt drón darabjai személyi sérülést és anyagi kárt nem okoztak

Andrij Jermak, az ukrán elnök hivatalának vezetője vasárnap kijelentette: erősödött Ukrajna helyzete a szaúd-arábiai Dzsiddában zajlott, a béke elősegítését hivatott tárgyalások nyomán. Jermak, aki a kijevi vezetést képviselte a találkozón, arról számolt be, hogy ugyan eltérő álláspontok fogalmazódtak meg, de a hozzávetőleg 40 részt vevő ország képviselői kiálltak az ENSZ Alapokmánya, a nemzetközi jog, valamint az államok szuverenitásának és területi épségének tiszteletben tartása mellett. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés