Hirdetés

Menekülni kezdtek az ukrán férfiak, többüket is elfogták a moldovai határnál

Nap Híre portré Nap Híre

Az ukrán határőrök a moldovai határ közelében elfogtak 19 férfit, akik illegálisan akartak külföldre jutni az országból - közölte csütörtökön az ukrán határőrszolgálat.

A fotó illusztráció!
A fotó illusztráció!

A közlemény szerint a moldovai határ közelében két férficsoportot állítottak meg a határőrök: az egyikben nyolc, a másikban tizenegy fő volt. Egyenként 3-5 ezer dollárt fizettek a szervezőnek, aki online adott nekik utasításokat arra, hogyan juthatnak át illegálisan a határon. A gyülekezőhelyre érkezéskor két csoportra oszlottak, hogy kevésbé legyenek feltűnőek, de néhány kilométerrel a határ előtt őrizetbe vették őket a határőrök, akik jegyzőkönyvet állítottak ki nekik a szabálysértésről - közölte a határőrség.

A déli Herszon megyei kormányzói hivatal arról tájékoztatott a Telegramon, hogy reggel robbanóanyagot dobott le az orosz hadsereg egy drónról Herszon városában, aminek következtében egy 42 éves férfi megsebesült - írja az MTI.

Szerhij Csausz, a Donyeck megyei Csasziv Jar város polgármestere arról adott hírt csütörtökön, hogy egy orosz FPV drón megpróbálta eltalálni az autóját, amelyen egy megsebesült idős férfit evakuált a város egyik lakókörzetéből, de a távirányított szerkezet a földre esett, és felrobbant az autó mögött. Hozzátette: az eset szerdán történt, a város közelében fekvő Mikolajivka faluban. A polgármester elmondása szerint a drón roncsai megrongálták az autó kerekeit és hátulját, de ők ketten az idős férfival nem sérültek meg.

Az ukrán vezérkar reggeli harctéri jelentésében azt írta, hogy az elmúlt nap alatt 163 katonai összecsapás zajlott a fronton, ebből az oroszok 52 rohamot indítottak a Donyeck megyei Kurahove település irányába. A vezérkar legfrissebb, csütörtöki összesítése szerint az orosz hadsereg ukrajnai embervesztesége hozzávetőleg meghaladta a 674 ezret, előző nap az orosz hadsereg mintegy 1420 katonát veszített. Az ukrán erők szerdán megsemmisítettek egyebek mellett 17 orosz harckocsit, 51 tüzérségi fegyvert és 54 drónt.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés