Hirdetés

Úgy viszik a használtautókat, mint a cukrot: döbbenetes adatokat közöltek

Nap Híre portré Nap Híre

Magasabb sebességbe kapcsolt a használtautó-piac, januárban több mint 74 900 személygépkocsi cserélt gazdát, ami éves szinten 12 százalékos, az előző hónaphoz viszonyítva 18,2 százalékos emelkedés - tájékoztatott a JóAutok.hu portál kedden, az MTI-nek küldött közleményben.

A DataHouse előzetes adatai alapján a múlt havi majdnem 75 ezres adásvétel a második legmagasabb regisztrált érték, amely mintegy ezer darabbal marad el a történelmi rekordnak számító 2022 márciusi 76 ezres értéktől - közölték. 

Csaknem két éve a kereslet élénkülését a kormányzati transzferek, köztük az szja-visszatérítés emelte. A belföldi használtautó-piacon januárban is hat márka adta a teljes forgalom felét (49 százalék).

Az első helyen a Volkswagen állt 10,7 százalékos részeseddel, hajszállal megelőzve az Opelt, amely a piac 10,6 százalékát tudta magáénak. A harmadik Suzuki a havi forgalomból 8,0 százalékkal, a Ford 7,9 százalékkal, a BMV 6,2 százalékkal, a hatodik helyre pedig a Skoda kapaszkodott fel 5,8 százalékos részaránnyal.

Halász Bertalan, a JóAutók.hu vezérigazgatója szerint a következő hónapokban derül ki, hogy a mostani kiugrás egy új trend kezdetét jelzi-e. Az elmúlt hónapokban a havi tranzakciószám a 70 ezres szint közelében mozgott.

Az általános piaci környezet idén a kereslet lassú és fokozatos növekedését vetíti előre - fűzte hozzá.

Korábban arról is írtunk, hogy egyre veszélyesebb éjszaka vezetni, ezért azonnali fellépést követelnek az autós csoportok. Egy új felmérés szerint sok járművezető úgy véli, hogy a mostani fényszórók balesetveszélyesek, olyan erős a fényük. Az idősebb autósok egy része emiatt már inkább kerüli az éjszakai vezetést.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés