Hirdetés

Csak luxusdíszletnek kell Harry a koronázáson, családja szóba sem áll vele

Morvay Péter portré Morvay Péter

Sokan megkönnyebbülve fogadták, hogy Harry herceg elfogadta a meghívást apja életének legfontosabb ünnepségére, ám a kép messze nem ilyen rózsás.

Az első hírek szerint a királyi udvar szerette volna, ha a sussex-i hercegi pár együtt vesz részt a koronázáson, de Meghan Markle beintett a királyi családnak, ezért utazik Harry herceg egyedül Londonba.

A legtöbben azt feltételezték, hogy bár a meghívót időben megkapták, Harry és Meghan halogatta a válaszadást az utolsó utáni pillanatig, ami már a Buckinham-palotának sem tetszett. 

A háttérben azonban egészen más zajlott, állítja a királyi udvarból származó információkra hivatkozva a Daily Mail.

A brit lap szerint Károly király és Kamilla egyáltalán nem örült volna annak, ha Meghan is részt vesz az ünnepi szertartáson, és Harryt is csak azért hívták, hogy protokoll díszletként szerepelhessen a Westminsteri apátságban a fényképeken. 

Ezért tartott heteken keresztül az egyeztetés, és a „transzatlanti pingpong” eredménye lett a most nyilvánosságra került döntés.

Az udvar megkönnyebbüléssel fogadta, hogy a király kisebbik fia egyedül utazik a koronázásra május 6-án, és felesége, valamint a gyermekeik Kaliforniában maradnak.

Viszont Harry herceg így is hűvös fogadtatásra számíthat a családja részétől.

Harry herceget levegőnek nézhetik családtagjai
Harry herceget levegőnek nézhetik családtagjai Daily Mail

A Daily Mail szerint rokonai a legalapvetőbb üdvözlésen túl nem kívánnak Harryvel beszélgetni, így nem várható, hogy javulna a családon belül a feszültség.

Mint ismert, Harry herceg nyilvánosan felszólította a családját, hogy kérjen bocsánatot tőle és Meghantól a szerintük őket ért sérelmekért. Azt is követelte, hogy apja és testvére még május 6-a előtt üljenek le vele, hogy tisztázzák a problémáikat.

Erről azonban szó sem lehet. Mint arról beszámoltunk, III. Károly nem akar békülni, látni sem akarja Harry herceget.

A brit lapnak bennfentesek azt mondták, hogy Károly és Vilmos egyaránt sértett és dühös Harry viselkedése miatt - és egyikük sem hajlandó a kedvében járni.

A testvérek között így várhatóan még annyi kapcsolat sem lesz, mint legutóbb tavaly Erzsébet királynő temetésén, amikor szintén alig beszéltek egymással, és csak akkor találkoztak röviden, amikor Vilmos meghívta Harryt és Meghant, hogy együtt nézzék meg a virágokat a windsori kastély előtt.

Most azonban Harry várhatóan nem vesz részt a szertartás utáni körmenetben, nem csatlakozik a királyi család többi tagjához a Buckingham-palota erkélyén, és nem vesz részt más ünnepségeken sem.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés