Hirdetés

Őrjöngött Harry herceg: ezért nem tudott elbúcsúzni a királynőtől

Garai Kitti portré Garai Kitti

Mint arról korábban a Naphíre is beszámolt, csütörtökön elhunyt II. Erzsébet. A királynőnek egyik pillanatról a másikra fordult rosszra az állapota, így a királyi család tagjainak azonnal megoldást kellett találniuk, hogy még időben megérkezzenek Balmoralba, hogy elbúcsúzhassanak tőle. 

Anna hercegnő és III. Károly még időben odaértek, ugyanis ők éppen az országban tartózkodtak. A család többi tagjának azonban repülőgépre kellett szállnia, hogy az Egyesült Királyságból Skóciába jussanak, de nem mentek gördülékenyen a dolgok. 

Vilmos herceg, András herceg, Eduárd Wessexi gróf és Zsófia wessexi gróf egy repülővel utazott Skóciába, ám a gép egy óra késéssel landolt csak az aberdeeni repülőtéren. Egyelőre rejtély, hogy miért volt a csúszás, ugyanis a királyi család tagjainak most mindennél fontosabb lett volna, hogy idejében odaérjenek. 

Harry herceg azonban nem a rokonaival utazott, ugyanis attól tartottak, ha lezuhan a repülőgép, akkor két trónörököst is elveszítenek. "A pörgő események mindenkit váratlanul értek, és ez befolyásolhatta volna az utazási terveket, de ennek ellenére sem lett volna bölcs dolog, ha Vilmos és Harry együtt repül. Alkotmányos okok miatt nem hiszem, hogy bármikor is újra együtt repülnek majd" - mondta Brian Hoey szakértő. 

Harry herceg így kénytelen volt saját maga megoldani a helyzetet, ám végül csak két órával II. Erzsébet halála után érkezett meg a Balmoralba. A bennfentesek szerint a herceg őrjöngött, amiért nem ért oda időben és nem tudott elbúcsúzni a királynőtől. 

"Károly herceg már járt a királynőnél reggel, miután leszállt a helikopterrel. A családot ezt követően riasztották, akik mind úton voltak Skóciába. Harry ragaszkodott hozzá, hogy Meghan is vele jöjjön, de végül nem sült el túl jól. Azt mondták neki, hogy meg kell találnia a módját, hogy valahogy Skóciába jusson, mivel nem érte el a gépet, amin Vilmos, András, Eduárd és Zsófia utazott" - idézte a bennfentest az Index.

A herceg végül egy Cessna magánrepülőgéppel szállt fel a lutoni repülőtérről délután 17 óra 35 perckor. Végül ez a járat is késett, és az eredeti időponthoz képest 17 perccel később ért földet, ami már túl késő volt. A Buckingham-palota ugyanis ottani idő szerint 18 óra 32 perckor jelentett be, hogy meghalt II. Erzsébet. 

Harry herceg a kastélyhoz vezető úton már értesült a tragikus hírről, a róla készült fotókon pedig látszik, hogy teljesen összeomlott. Mint azt a Naphíre is megírta, Harry és a királynő nagyon közel álltak egymáshoz. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés