Hirdetés

Újabb óriási botrány: Harry herceg kitálalt édesapjáról - ezt tette III. Károly király

Garai Kitti portré Garai Kitti

Harry herceg azt állítja, hogy édesapja lépett közbe, hogy ne pereljék be a The Sun brit lapot. A herceg szerint III. Károly király így akarta biztosítani, hogy a lap támogassa a trónra lépését és Kamilla királynői szerepét.

Harry herceg kedden a News Group Newspapers elleni jogi keresetének részeként nyújtott be követeléseket. A jogi ügy nyilvánosságra hozza Harry vádjait a brit királyi család magas rangú tagjai és a bulvárlapok közötti üzletekről. A herceg ugyanis a bulvársajtót okolja a mentiális egészségének összeomlásáért. 

Harry herceg azt állítja, az újságírók tönkretették a kapcsolatait a barátnőivel, szították az online trollokat és öngyilkosságba kergették az embereket.  A herceg azt is belefoglalta, hogy a The Sun és más újságok sajtóbehatolása oda vezetett, hogy édesanyja – Diana, a walesi hercegnő – úgy döntött, hogy rendőri kíséret nélkül utazik, ami végül 1997-ben halálához vezetett.

A jogi eljárás során hangzott el az is, hogy Erzsébet királynő személyesen fenyegette meg Rupert Murdoch médiacégét telefonos hekkelés miatti jogi eljárással, ám korábban mindezt Károly herceg aláásta. Harry szerint édesapja azért lépett közbe, mert biztosítani akarta, hogy a The Sun brit lap támogassa trónra lépését és Kamilla királynői szerepét, erre egy sajátos hosszú távú stratégiát terveztek.

Harry herceg arról is kitalált, hogy apja személyesen követelte tőle, hogy hagyja abba a brit lapok ellen indított jogi pereit, amikor 2019 végén benyújtották azokat - írja a Blikk.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés