Hirdetés

Brutális terrortámadást követtek el az oroszok Harkivban, félszáz ember meghalt, miután lebombáztak egy élelmiszerboltot

Nap Híre portré Nap Híre

A támadás után az ukrán elnök azt hangsúlyozta, hogy az orosz terrornak véget kell vetni.

Csütörtök délután az orosz csapatok egy kávézóra és egy élelmiszerboltra mértek halálos csapást a harkivi terület Kupjanszki járásában. A támadás következtében legalább 51 ember életét vesztette, köztük egy mindössze hatéves kisfiú is.

A szörnyű tragédia után Zelenszkij elnök is megszólalt, aki "brutális orosz bűncselekménynek és abszolút szándékos terrortámadásnak" nevezte a csapást, majd részvétét nyilvánította ki az áldozatok hozzátartozóinak, és elmondta azt is, hogy a sebesültek orvosi segítségben részesülnek - írja az Index.

Zelenszkij hangsúlyozta, hogy az orosz terrornak véget kell vetni, és mindenki, aki segít Oroszországnak kijátszani a szankciókat, bűnöző. 

Fotó: MTI/AP/Ukrán elnöki sajtóiroda

Oleg Szinegubov harkivi kormányzó is megszólalt a tragédia után, aki úgy fogalmazott, hogy az oroszok a támadást helyi idő szerint 13 óra 15 perckor hajtották végre Hroza településen.

Hat ember, köztük egy gyermek megsérült. A mentősök biztosítják számukra a szükséges segítséget. A mentési munkálatok a helyszínen folytatódnak

- nyilatkozta a kormányzó.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés