Hirdetés

Brutális kutyatámadásba halt bele egy idős néni

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Kórházba szállították az idős asszonyt, ahol azonban belehalt a sérüléseibe.

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

Gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, akinek a kutyái halálos sebeket ejtettek egy idős nőn. A Csurgóhoz közeli településen az erős testalkatú, közepes méretű állatok régóta könnyen kijutottak a rossz állapotú drótkerítésen. Annak ellenére, hogy egyszer már kiszöktek és megharaptak valakit a kutyát, a gazdájuk nem erősítette meg a kerítést.

2022 márciusában a kutyák ismét kiszöktek, és az egyik közeli, nyitott kertben tevékenykedő, a hetvenes évei végén járó asszonyra támadtak, aki nem tudott védekezni. Az agresszív állatok többször megharapták a végtagjain és fején, egyik lábszárcsontját is eltörték.

A kutyatámadásra egy helyi lakos figyelt fel, aki elkergette a kutyákat, azonban az idős nő addigra olyan súlyos sérüléseket szenvedett el, hogy kórházi kezelésre szorult, ahol rövid időn belül meghalt.

A fényképet a nyomozó hatóság készítette a vádlott ingatlanának kerítéséről.
A fényképet a nyomozó hatóság készítette a vádlott ingatlanának kerítéséről. Magyarország Ügyészsége

Az ügyészség a Kaposvári Törvényszékhez benyújtott vádiratában a vádlottal szemben - a gondatlan elkövetésre figyelemmel - felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés