Hirdetés

Brutális földrengés rázta meg Haitit, többen meghaltak

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Többen, köztük gyerekek is megsérültek.

Közepes erősségű, 4,9-es erősségű földrengés rázta meg Haitit kedden. A tragédia során legalább hárman életüket vesztették, többen pedig megsérültek, köztük gyerekek is. A rengés az amerikai földtani intézet (USGS) jelentése szerint a földrengés középpontja a sziget délnyugati részén, a Grand'Anse megyében fekvő Les Abricots közelében volt, 10 kilométeres mélységben.

A katasztrófavédelem eddig három halálesetet erősített meg a földrengéssel összefüggésben, az áldozatokat egy összedőlt ház romjai alatt találták meg - adta hírül az MTI.

A helyi hatóságok eddig három halálesetet erősítettek meg a rengéssel összefüggésben, az áldozatokat egy összedőlt ház romjai alatt találták meg. Legutóbb két éve történt halálos áldozatokkal járó földrengés a szegény és gyenge infrastruktúrájú országban: egy 7,2-es erősségű rengésben akkor több mint 2200 ember vesztette életét. Előtte, 2010-ben pedig legkevesebb kétszázezer ember halálát okozta egy 7-es erősségű földrengés a sűrűn lakott főváros, Port-au-Prince közelében.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés