Hirdetés

Mire készül Zelenszkij? Váratlanul összehívta az ukrán haditanácsot

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Véget ért az ukrán elnök európai körútja.

Korábban lapunk is beszámolt arról, hogy az ukrán elnök több napra elhagyta a háború sújtotta országot és európai körútra indult. Többek között ellátogatott Olaszországba, Franciaországba, Németországba és Nagy-Britanniába is. Olaszországban még Ferenc pápával is találkozott. Azonban kedden visszatért az ukrán fővárosba, ahol azonnal intézkedni kezdett: egyből összehívta a haditanácsot.

Meghallgattam a stratégiai-műveleti csoportok vezetőinek beszámolóját a harci cselekmények állásáról a területükhöz tartozó frontvonalon. Áttekintettük az általános műveleti helyzetet és a hírszerzési adatokat

- írta Zelenszkij a Telegram-csatornáján. Az értekezleten módosították a fegyver- és lőszerellátás menetrendjét, a harci egységek és tartalékos erők közötti elosztását is. Ezenkívül Zelenszkij tájékoztatása szerint meghallgatták az újonnan létrehozott dandárok harckészültségi ellenőrzésének eredményeit.

Az ukrán vezérkar legfrissebb keddi összesítése szerint az orosz hadsereg Ukrajnában elszenvedett embervesztesége megközelítette a 200 ezret. Az ukrán erők hétfőn megsemmisítettek egyebek mellett három orosz harckocsit, 13 tüzérségi rendszert és 12 drónt - írja a Blikk.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés