Hirdetés

Borzalom: meghalt egy kétnapos újszülött az orosz bombázások során

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Felfoghatatlan tragédia történt szerda hajnalban, amikor az orosz erők Zaporizzsja régióban rakétatámadásokat indítottak, ugyanis eltalálták a vilnianszki szülészetet is.

A szörnyű tragédiáról Olena Zelenszka ukrán first lady számolt be, mint mondta: a támadás során elhunyt egy mindössze kétnapos csecsemő is. A közösségi oldalán részvétet kívánt a gyászoló családnak, majd a következő sorokat írta:

Az orosz köztársaság által elkövetett bűncselekmények őrültek. Ezúttal egy szülészeti klinikát vettek célba Zaporizzsja régióban. Egy kétnapos fiú meghalt. Elképesztő fájdalom. Soha nem felejtjük és soha nem bocsátjuk meg

- fogalmazott a Twitter-oldalán közzétett bejegyzésében Zelenszkij felesége. A támadás után nemsokkal az is kiderült, hogy a kórházat egy SZ-300 típusú, nagy hatómagasságú légvédelmi rakátával találták el. Kiemelték, a környező házakban is komoly károly keletkeztek - írja a 24.hu.

Ahogy arról korábban a Naphíre is beszámolt, szerda délután az ukrán fővárost, Kijevet is orosz rakátacsapás érte, ami során legalább három civil ember vesztette életét, hatan pedig megsérültek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés