Hirdetés

Brutális csapást mértek az oroszok Kramatorszk városra, rengetegen megsebesültek

Nap Híre portré Nap Híre

Az orosz erők csapást mértek szerdán a donyecki régióban lévő Kramatorszk városra, a támadás következtében az eddigi információk szerint egy ember meghalt, 15-en pedig megsebesültek - közölte Vadim Filaskin, a megye kormányzója a Telegramon.

A tisztségviselő hozzátette, hogy a város központját érték találatok. Károk keletkeztek két többszintes lakóházban, boltokban és járművekben.

Donyeck megye kormányzója egy tévéműsorban arról is beszélt, hogy jelentősen súlyosbodott a helyzet Vuhledar városnál. Elmondta, hogy az orosz csapatok próbálják körbezárni a várost, ahol mintegy száz helyi lakos maradt, akik nem akarják elhagyni otthonukat. Hozzátette: az orosz erők folytatják előrenyomulásukat annak ellenére, hogy jelentős mennyiségű haditechnikai eszközt veszítettek. Orosz szabotázs- és felderítőcsoportok behatolási kísérleteit viszont az ukrán katonák eddig meghiúsították - jelentette ki Filaskin.

A szomszédos Harkiv megye ügyészi hivatala arról tájékoztatott, hogy a mentést végzők egy nő holttestét emeltek ki a megyeszékhelyen az egyik lakóépület romjai alól, így négyre nőtt a város elleni keddi légitámadás halálos áldozatainak száma. A csapás következtében 36-an sebesültek meg, közülük 12-t még kórházban ápolnak, négyen súlyos állapotban vannak.

Roman Mrocsko, a déli Herszon város katonai közigazgatásának vezetője a Telegramon azt írta, hogy az orosz erők a Dnyeper (Dnyipro) folyó bal partjáról ágyúzták a megyeszékhelyt, aminek következtében megsebesült egy 32 és egy 56 éves férfi. Olekszandr Prokugyin, a megye kormányzója pedig arról adott hírt, hogy a régióban lévő Zimivnik falut vették tűz alá az orosz csapatok, a támadásban meghalt egy 80 éves nő, 48 éves lánya pedig megsebesült - írja az MTI.

Az ukrán nemzeti gárda sajtószolgálata arról számolt be, hogy katonái felrobbantották az orosz erők egyik lőszerraktárát Donyeck megyében.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés