Hirdetés

„Ha ezt tudtam volna…” - Sváby Andrást nagyon szíven ütötte a hír

Győrik Ferenc portré Győrik Ferenc

“Sharon Stone” - így vette fel neki rendre a telefonját, sőt, minden évben díjra jelölte, mindhiába. Sváby András nem csak egy kollégáját, egy barátját gyászolja.

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk: 75 éves korában elhunyt Szegő András, Prima Primissima díjas újságíró, publicista, vagy ahogyan a szakma is ismerte, Az interjúkirály. Sváby András a közösségi oldalán is elbúcsúzott tőle, az ATV #Bochkor felvételén aztán nem mindennapi dolgokat árult el kettejük ismeretségéről és Szegőről. 

„Én nagyon szerettem őt, iszonyatosan felnéztem rá, az írott sajtóban dolgozó legjobb magyar újságírónak tartom, elképesztő kaliber. Ha lenne újságírók enciklopédiája, akkor ő tényleg egy külön fejezet lenne” - kezdte a Heti Napló műsorvezetője a felvételt követően a Naphire.hu-nak.

Sváby elárulta azt is, Szegő András mindig úgy vette fel neki a telefont: „Sharon Stone”. Másoknak meg más nevet mondott. De mindenkinek megvolt a sajátja. „Ha egy órát beszélgettünk és ő abból írt egy interjút, akkor sokkal jobbat írt, mint ahogy én elmondtam. És soha, se egy mondatot, sőt, egy szót sem lehetett javítani benne” - tette hozzá lapunknak. Az ATV sztárja és az újságírók doyenje gyakran a ringben is találkozott, hiszen időnként együtt jártak bokszolni. De nem csak ezért emlékszik rá hálával Sváby: „Ő volt az, aki minden évben jelölt engem Prima Primissima díjra. Aztán minden évben elkaszáltak valakik.”

„Nagyon szíven ütött a halálhíre és ilyenkor az ember mindig arra gondol: vajon eleget beszélgettél-e vele az életében?! Körülbelül két hónapja találkoztunk és most egy kicsit bosszant, hogy nem sűrűbben. Ha ezt az ember tudhatta volna…” - mondta Sváby András, aki a #Bochkor kamerái előtt azt is elárulta, miért nem vállalta el végül a Sztárbox-ban való szereplést. Bochkor Gábor visszatérését a képernyőre vasárnap este láthatjuk az ATV képernyőjén, rögtön a Heti Napló Sváby Andrással után.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés