Hirdetés

Gyurcsány: a DK nem szavazza meg Vitézy Dávid főpolgármester-helyettességét

Nap Híre portré Nap Híre

Nem változott az álláspontunk, Vitézy Dávidot a Fidesz jelöltjének gondoljuk és sem a Fideszre, sem Vitézyre nem bízzuk a Fővárost – mondta a Spirit FM Harcosok klubja című műsorában Gyurcsány Ferenc arra a kérdésre válaszolva, hogy mit tesz a DK, ha Karácsony Gergely Vitézy Dávidot javasolja főpolgármester-helyettesnek a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén.

A Demokratikus Koalíció elnöke kijelentette: ha a főpolgármester Vitézyt terjesztené elő mint főpolgármester-helyettest, akkor a DK képviselői nemmel szavaznának rá.

„Hogyan változhatott volna meg a kampány óta az álláspontunk ebben a kérdésben? A Demokratikus Koalíció minden lényeges kérdésben 10 éve ugyanazt mondja. Lehetséges az, hogy azt mondtuk a kampányban, hogy Vitézy a Fidesz szekértolója, most meg megszavazom főpolgármester-helyettesnek? Hogyan lehetséges ez?” – fejtette ki a pártelnök.

Szerinte a fővárosnak egy komoly ellenfele van, akit úgy hívnak, hogy Fidesz és Orbán Viktor. „Vitézy független attól, hogy maszkírozza magát, az ő emberük. Odaadjuk a Fővárost a Fidesznek?” – fogalmazott Gyurcsány.

A műsort pénteken 18 órától hallhatják a Spirit FM-en.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés