Hirdetés

Gyurcsány Ferenc nem távozik, nekiment a Magyar Péter-féle "ellenzéki egypártrendszernek"

Nap Híre portré Nap Híre

Korábban már írtunk róla, hogy Gyurcsány Ferenc ma délután rendkívüli bejelentést tesz az ATV és az Index közös podcastjában, a Rónai Egon vezette Konkrétanban.

Az eredmény csalódást keltő, azt gondoltuk, hogy az a politika, amit képviselünk több szavazót tud meghódítani, több szavazót tud meggyőzni - értékelte a választási eredményeket a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője, Dobrev Klára a pártszövetség budapesti eredményváró rendezvényén.

Gyurcsány Ferenc Bibó Istvánt idézte szerda délutáni, Facebookon sugárzott beszédében. Szerinte a Fidesz azt ígérte a kampányban, hogy megállítja a háborút és megvédi a békét. A baloldali ellenzék erős Európát és azt ígérte, hogy ha a Fidesz elveszíti az EP-választást, előrehozott választást kényszerít ki. A Tisza pedig Orbán és Gyurcsány bukását.

A Fidesz keveset, az ellenzék lényegesen többet veszített, a Tisza sok szavazót szerzett, elsősorban az ellenzéktől – mondta Gyurcsány Ferenc.

Gyurcsány szerint az ellenzéken belül három csoport van:

- akik szerint Gyurcsány Orbán leváltásának akadálya

- akik új szereplőt szeretnének, aki majd leváltja Orbánt

- és azok, akik támogatják a DK-t és vezetőit.

Követtem és követek el hibákat, vannak tévedéseim – ismerte el Gyurcsány Ferenc.

A DK nem fog félreállni és utat nyitni valaminek, amivel nem ért egyet - mondta Gyurcsány Ferenc, aki szerint az ellenzéki egység alapja nem az ellenzéki egypártrendszer, hanem az ellenzéki pártok együttműködése lesz.

A DK az egyetlen párt, amelynek érdemi támogatottsága van és baloldali. A másik három megmaradt párt (Fidesz, Tisza, Mi Hazánk) gyengébb Európát akaró jobboldali párt - értékelte a helyzetet Gyurcsány Ferenc.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés