Hirdetés

Gyurcsány Ferenc elárulta, mi az az egy dolog, amiben egyértenek Orbán Viktorral

Nap Híre portré Nap Híre

,,Helyes, ha egy ország az összetett nemzetközi helyzetben lavírozni próbál a nagyhatalmak között. Ez érthető. A lavírozás viszont nem lehet árulás" – mondta Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke szombati évértékelőjén.

 

Gyurcsány szerint a magyar kormány nem lavírozik, hanem elárulja Szent István óta a teljes magyar történelmet, és magyarország legközvetlenebb érdekeit – írja a 24.hu. Szerinte Orbán Viktor nem fifkás, hanem árulója a magyar nemzetnek. 

Gyurcsány szerint talán az egyetlen, amiben egyetértenek, az az, hogy a Hamász támadása után Izraelnek joga van megvédenie magát, még akkor is, ha nem tetszik neki, amit mostanában lát a gázai övezetben.

A DK elnöke szerint kétféle világkép csap össze most, az egyik keresztény Magyarországot szeretne, ez lenne a Fidesz, a másik pedig polgári Magyarországot, ami szerinte az ellenzék ajánlata. Szerinte nem lehet keresztény Magyarországról beszélni, mert ha az ország mindenkié, akkor nem sajátíthatja ki egyetlen csoport hite. Arról is beszélt, hogy a magyar kormány politikája nem keresztény, hanem keresztényietlen, de klerikális politika, mert nincs meg benne a kereszténység alázata, hiszen azt gondolják, hogy a hatalmasok mindent megtehetnek.

Gyurcsány szerint Sulyok Tamás nem lehet a magyar köztársaság elnöke, mert nem csak elfogadja ezt a hatalmi rendszert, de az Alkotmánybíróság elnökeként aktívan segített is a fenntartásában. Szerinte Sulyok ezért nem tudja ellátni alkotmányos feladatát, a nemzet egységének kifejezését. Azt is elmondta: ,,tájékoztatom a jelöltet, hogy megválasztása esetén nem köztársasági elnökként, hanem Orbán Viktor bábjaként fogjuk kezelni". 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés