Hirdetés

Győzike ledobta a bombát: Megkereste egy nógrádi falu, hogy legyen a polgármesterük

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a mai napon  elindult a Nap Híre YouTube-csatornája. A csatorna első vendége pedig nem más, mint Gáspár Győző volt, aki rengeteg témában nyilatkozott Cs. Király Tamás műsorvezetőnek.

A showman többek között beszélt a Fradihoz, Kubatov Gáborhoz és Mészáros Lőrinchez fűződő kapcsolatáról, de még Curtisről és Azahriahról is elmondta a véleményét. Arra pedig sejtelmes utalást tett, hogy indul-e a jövő évi polgármesterválasztáson. Győzike azt a műsorban tudta meg, hogy a polgármesterek nem 4, hanem 5 évet töltenek hivatalban.

Rögtön a beszélgetés elején a Fradira terelődött a szó, ugyanis az elmúlt időszakban a zenész hatalmas rajongó lett, a családjával gyakran kijár a meccsekre, olykor Kubatov Gábor társaságában nézi azokat. Mit mondta, jó szórakozásnak tartja az egész család a focimeccseket, ám sokakban felvetődött a kérdés Győzikével kapcsolatban, hogy eddig miért nem járt mérkőzésekre. Erre pedig azt válaszolta, hogy

„mert az ember olyan, mint egy jó gyümölcs, későn érik. Mi most elkezdtünk [meccsekre] járni és kapjuk is a támadásokat. Egyébként imádom azt, hogy a hétvégén Diósgyőrben ott volt a nagy plakát, de az előző budapesti mérkőzésen is hangosan kantálták, hogy ’Győzike, Győzike, Fidesz…’”.

Mint mondta, nem érdekli az emberek véleménye, ő és a családja megélte a pillanatot, és legközelebb is ki fog menni a meccsekre, annak ellenére is, hogy többen életveszélyesen megfenyegették, rengeteg fenyegető e-mailt kapott az elmúlt időszakban. Bár először a fradisták sem nézték jó szemmel Győzikét a stadionba, de végül befogadták a Fradi családba. 

Majd szóba került Kubatov Gábor is, a Fradi igazgatója és a Fidesz pártigazgatója. A showman kiemelte, hogy Kubatov felvállalta őt és többször posztoltak már közös fotót. 

A beszélgetés során elhangzott, hogy sokan azt gondolják, talán úgy akar Győzike tetszeni a Fidesznek, hogy most még a Fradi meccsekre is kijár. Ám ezt határozottan cáfolta, majd arról is beszélt, hogy miután először ott volt a Békemeneten, több celeb is „bekopogtatott hozzá”, miszerint ők is ott akarnak lenni a következőn, csatlakozni akarnak.

Kiderült a felvétel alatt az is, hogy Gáspár Győző Mészáros Lőrincet szimpatikusnak tartja. A milliárdos üzletemberrel kapcsolatban kiemelte,

„szimpatikus, mert tud valamit. Ha nem tudna semmit, akkor nem lenne ott. Nem lenne ott az Andi sem. Én nagyon szeretem az egész családot”.

Ám a beszélgetés legfontosabb pontja az volt, amikor szóba került a közelgő önkormányzati választás és elhangzott az a kérdés, hogy indul-e valahol jövőre képviselő-, esetleg polgármesterjelöltként. Erre a kérdésre nagyon sejtelmes választ adott először Győzike, majd elárulta, hogy még nem beszélt erről, de nagyjából egy hónappal ezelőtt egy falu megkereste, hogy alkossanak valami maradandót együtt.

„Leültünk, elkezdtünk beszélgetni és azt vettem észre, hogy eltelt egy óra, két óra, három óra és meggyőztek, hogy induljak polgármesternek”.

Felidézte azt is, hogy korábban már indult polgármesternek, ám akkor az 1800 szavazatból mindössze 36-ot szerzett meg. Ám az akkor a show része volt, a mostani dolog viszont nem az, hanem a valóság.

„Most megkerestek és azóta majdnem minden nap együtt dolgozunk. […] Tulajdonképpen felkértek engem, hogy induljak polgármesternek. Most van egy nagyon nagy szerencsém, hogy nem lesz ellenfél” – tette hozzá Győzike, majd arról is beszélt, hogy maradandót akar alkotni és arra az elhatározásra jutott, hogy csak akkor lesz ennek a rejtelmes falunak a polgármestere, hogyha a fizetését nem utalják ki, tehát 

azt tervezi, hogy ingyen fogja vezetni a települést, amely Nógrád vármegyében található.

Azt azonban egyelőre még nem tudja, hogy fideszes színekben, vagy függetlenként indul-e a faluban. Ráadásul az sem derült ki, hogy minderről egyeztetett-e már a Fidesz vezetőivel, vagy teljesen „magánprojektről” van szó. Majd arra terelődött a szó, hogy milyen falut szeretne létrehozni, amennyiben megválasztják és nem lesz ellenfele a választáson.

„Olyan falut szeretnék, ahol a gyerekek örömmel mennek be az iskolába. Ahol a faluban, az üzletekben az emberek nem egymást gyűlölik, hanem egymást szeretik”. Sőt, az is kiderült, hogy a falu lakói örülnének annak, ha Győzike lenne a polgármesterük, többen már köszönetet is mondtak neki és úgy fogalmaztak, hogy „neki már nem kell lopni, mint az előző polgármesternek, aki szétlopta a falut”, mert látják, hogy a showmannek már megvan mindene, ezért hisznek benne. 

„Van egy cigánylány a faluban, kitűnő tanuló. Elkezdtem vele beszélgetni és azt mondta nekem, hogy nem szeretne továbbtanulni, mert nem tudja fizetni a kollégiumot, nem tudna Budapestre költözni. ’Mondom, drága! Ez a legnagyobb gondod? Itt van Győző bácsi, majd segítünk’. Ott az alapítványunk, a Mi is létezünk alapítvány, és majd mi megoldjuk a problémáját”

– mesélte Győzike. Felidézték azt is, hogy amikor legutóbb indult polgármesterjelöltként, akkor volt egy kampánydala, ami akkoriban nagyon nagy slágernek számított. Ám most megerősítette, hogy ez alkalommal nem lesz kampánydala, ugyanis most komolyan veszi a küldetését és a kampányt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés