Hirdetés

Bosszút álltak a gyorshajtók: brutális rongálás történt Budapesten

Nap Híre portré Nap Híre

Bosszút álltak a gyorshajtók Budapesten, működésképtelenné tették a főváros által üzemeltetett, gyakorlatilag új traffipaxokat a Váci úton. 

Az egyik kamera rongálóit felfegyverkezve elkövetett garázdaság és rongálás bűntette miatt hallgatta ki a rendőrség - írja az Infostart.

A portál felidézte, hogy a Váci úton tavaly május óta működik két traffipax, melyeket a főváros és a XIII. kerület létesített, és az eszközöket a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatósága üzemelteti. Az adatok az ORFK-hoz futnak be, a bírságot is ők szabják ki.

Az egyik traffipaxot kalapáccsal zúzták be, azt azonban nem tudni, hogy a másikat milyen eszközzel tették működésképtelenné. A feltételezések szerint nem öncélú rongálás történhetett, hanem az úton gyakori gyorsulásos versenyek előtt akartak szabad utat nyitni az elkövetők.

A BRFK közölte: két ügyben indítottak nyomozást rongálás miatt. Az egyik esetben, amely 2022 novemberében történt a Váci út városközpont felé vezető szakaszán, a nyomozást május elején felfüggesztették, mert „az elkövető kiléte a nyomozásban nem volt megállapítható”.

A másik esetben felfegyverkezve elkövetett garázdaság és rongálás bűntette miatt két férfit hallgatott ki a BRFK gyanúsítottként. Ők a gyanú szerint idén februárban a Váci út városból kivezető irányában elhelyezett kamerát rongálták meg egy kalapáccsal. A gyanúsítottak szabadlábon védekeznek.

A BRFK leszögezte, hogy a másik rongálást sem lőfegyverrel követték el. A Budapesti Rendőr-főkapitányság jelenleg, illetve az elkövetkező időszakban is rendszeresen, visszatérő jelleggel ellenőrzi ezeket a helyszíneket, a további rongálások megelőzése céljából – áll a rendőrség válaszában.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés