Hirdetés

Óriási a baj a győri Audinál, a német autóipar válsága elérhetett minket is

Nap Híre portré Nap Híre

Baj lehet a győri Audi-gyárban, bizalmi értekezletet hívott össze a vállalat teljes igazgatósága a szakszervezettel. 

Az anyavállat Volkswagen után a győri Audi-gyárat is elérhette a válság szele, az igazgatóság bizalmi értekezletet hívott össze a szakszervezetekkel - írja a Portfolio cikke nyomán a Telex.

A szakszervezet közleménye szerint Michael Breme, az Audi Hungaria igazgatósági elnöke kiemelte, hogy a költségek csökkentése és a hatékonyság javítása kulcsfontosságú a vállalat jövője szempontjából. "Az előttünk álló gazdasági és foglalkoztatási kihívások közös megoldása érdekében továbbra is elengedhetetlen a partnerség, a párbeszéd és az együttműködés” – fogalmazott Breme.

Volkswagen-csoportot érintő kihívások jelentősen hatnak a foglalkoztatásra, ezért különösen fontos a vállalat számára új megbízások elnyerése vagy akár új üzleti területek kialakítása is. A cég nagy autógyártók közül a legrosszabbul teljesítő volt az elmúlt öt évben Európában. A Volkswagen az első olyan nagy márka, amely komolyan megpróbálja racionalizálni kiadásait, hogy kibírja az elektromos autók egyre növekvő piacát. A csoport Németországban már a leépítést és üzemek bezárását is kilátásba helyezte, ami miatt a szakszervezetek sztrájkot hirdettek - idézte fel a lap.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés