Hirdetés

(18+) Egyszerűen undorító, amit ez a nő művelt: vízbe akart fojtani egy 3 éves kislányt

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Egy texasi nőt gyilkossági kísérlettel és gyermek sérelmére elkövetett testi sértéssel vádolnak, miután a rendőrség szerint megpróbált vízbe fojtani egy 3 éves gyermeket egy lakópark medencéjében, és rasszista kijelentéseket tett.

Az Amerikai-Iszlám Kapcsolatok Tanácsának texasi szervezete muszlim és palesztin származásúként azonosította a családot, és felszólította az állami és szövetségi bűnüldöző hatóságokat, hogy "gyűlölet-bűncselekményként vizsgálják ki az esetet, és tegyenek meg minden óvintézkedést a muszlim család és a muszlim közösség biztonsága érdekében" - áll a szervezet pénteki közleményében, amit a CNN idézett.

Május 19-én az Euless Rendőrség munkatársai egy lakópark medencéjéhez érkezett hívásra reagáltak, miután két nő között vita alakult ki. A szemtanúk elmondták a rendőröknek, hogy "egy nő, aki nagyon ittas volt, megpróbált vízbe fojtani egy gyermeket, és összeveszett a gyermek anyjával" - írta a rendőrség a sajtóközleményben.

A 42 éves Elizabeth Wolfként azonosított nőt a rendőrök elfogták, amikor megpróbált elmenekülni a helyszínről és letartóztatták nyilvános részegség miatt.

Az áldozat édesanyja elmondta a rendőrségnek, hogy Wolf azt firtatta, honnan jött, és hogy a medencénél játszó két gyerek az övé-e - áll a közleményben. Az anya láthatóan muszlim volt, és hidzsábot, vagyis iszlám fejkendőt és visszafogott fürdőruhát viselt a tanács szerint.

Wolf a rendőrség szerint arról is nyilatkozott, hogy az anya nem amerikai, és más rasszista kijelentéseket is tett.

"Amikor az anya válaszolt neki, azt állította, hogy Wolf megpróbálta megragadni a 6 éves fiát, de az kirántotta magát a szorításából, aminek következtében az ujján egy karcolás keletkezett. Az anya éppen a fiának segített, amikor Wolf megragadta 3 éves lányát és a víz alá kényszerítette" 

- áll a közleményben. Az anya ki tudta húzni a lányát a vízből, aki "segítségért kiabált és vizet köhögött fel". A közlemény szerint mindkét gyermeket kórházba szállították, ahol megvizsgálták őket.

"Amerikai állampolgárok vagyunk, eredetileg Palesztinából származunk, és nem tudom, hová menjek, hogy biztonságban érezzem magam a gyerekeimmel"

- idézte a tanács a csak H-néven azonosított anyát. "Az országom háborúval néz szembe, és mi itt szembesülünk ezzel a gyűlölettel. A lányom traumatizált; valahányszor kinyitom a lakás ajtaját, elszalad és elbújik, azt mondja, attól fél, hogy a hölgy jön és újra víz alá nyomja a fejét".

Az Euless-i rendőrség megerősítette a CNN-nek, hogy Wolfot óvadék ellenében kiengedték a Tarrant megyei börtönből.

"Az óvadék a gyilkossági kísérlet vádja miatt 25 ezer dollár volt. A gyermek sérelmére elkövetett testi sértés vádjáért 15 000 dollár volt az óvadék" - mondta Brenda Alvarado százados a CNN-nek.

Nem világos, hogy Wolfnak van-e ügyvédje.

"Gyűlölet-bűncselekményekkel kapcsolatos vizsgálatot, magasabb óvadékot és nyílt beszélgetést kérünk a tisztviselőkkel, hogy foglalkozzunk az iszlámfóbia, az arab- és palesztinellenes érzelmek riasztó növekedésével" - mondta Shaimaa Zayan, a tanács austini műveleti vezetője közleményében.

Salman Bhojani texasi képviselő a közlemény szerint "megdöbbentőnek és megdöbbentőnek tartja ezt az állítólagos rasszista, iszlamofób eseményt, amely a városomban történt". "A gyűlöletnek nincs helye Eulessben, a 92-es körzetben vagy bárhol máshol a mi nagyszerű államunkban. Szeretném megköszönni az Euless-i rendőrségnek, hogy gyorsan elfogták az állítólagos provokátort, és szeretném kiterjeszteni szolgálatom az érintett család számára".

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés