Hirdetés

Borzalmas gyilkosság Miskolcon: rágyújtotta az idős szomszédjára a házat egy férfi

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Életfogytiglan tartó szabadságvsztésre ítélte a Miskolci Törvényszék a férfit.

A vádirat szerint a miskolci férfi jól ismerte az idős asszonyt, akinek korábban többször is segített bevásárolni. Olyankor beszélgettek, valamint a nő házába is bejutott, így ismerte az egészségügyi állapotát és az életkörülményeit is.

A vádlott 2021. szeptember 24-én hajnalban egy ablakon át bemászott a sértett ingatlanjába, ahol öngyújtóval világítva kutakodni kezdett. Mikor az asszony felébredt a zajra, a férfi egy franciakulccsal fejbe ütötte. Az idős nő az ütés következtében a földre esett és elvesztette az eszméletét - írja a Híradó.

A férfi a nő lakásában talált egy 60 ezer forint értékű fülbevalót, majd a cselekmény leplezése céljából meggyújtotta a házban talált takarót, rongyot, valamint az ajtótokot, és a még életben lévő asszonyt magára hagyva elmenekült. Az idős nő halálát végül füst- és szén-monoxid-mérgezés okozta.

A bíróság a vádlottat nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés, valamint magánlaksértés bűntettében mondta ki bűnösnek, és életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte. A férfi a legkorábban harminc év elteltével bocsátható feltételes szabadságra.

A férfi beismerő vallomását és megbántó magatartását a törvényszék a büntetés kiszabásakor enyhítő körülményként vette figyelembe, azonban súlyosbító körülményként értékelték, hogy a vádlott a bűncselekményt a felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el.

Az ítélet nem jogerős, az ellen a vádlott és védője enyhítés érdekében fellebbezést jelentett be, az ügyész pedig három munkanapot fenntartott jogorvoslati nyilatkozata megtételére. Az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés