Hirdetés

Döbbenetes fordulat: mégis gyilkosság volt a tatabányai fiú halála?

Nap Híre portré Nap Híre

Beigazolódni látszik, amit a gyászoló édesanya, Erzsébet meggyőződéssel állít: a fia nem önszántából ugrott le az egyik tízemeletes panelház tetejéről Tatabányán négy hónappal ezelőtt, hanem gyilkosság történt. A rendőrség is büntetőeljárást indított. 

A 23 éves Zsolt tragikus körülmények között hunyt el tavaly szeptember 13-án: holttestére az épület aljában találtak rá, miután lezuhant a tízemeletes panelház tetejéről. Bár a rendőrség szerint nem történt idegenkezűség, az édesanya, Erzsébet nyomozásba kezdett, ugyanis biztos volt abban, hogy a gyermekét megölték. Bár a rendőrség először elutasította a panaszát, amit a nyomozás megszüntetése miatt fogalmazott meg, bizonyítékaival az ügyészséghez fordult - írja a Blikk. 

"Az ügyben a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség hatályon kívül helyezte a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság feljelentés elutasításáról rendelkező határozatát, egyidejűleg emberölés bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen a nyomozást elrendelte. Az ügyészség határozata szerint az elhunyt halálának körülményeit nyomozásban kell vizsgálni" - közölte a lappal dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője.

A portál felidézte, Zsolt rossz társaságba keveredett és a halála előtt több emberrel is konfliktusba keveredett.  A családja szerint elszámolási vita állt a háttérben, amit mindenképpen rendezni akart. A halálba pedig éppen azon férfi házának tetejéről zuhant, aki – az édesanyja szerint – becsapta, hátba szúrta őt.

"A rendőrök nem derítették fel kellő alapossággal, hogy a fiam közvetlenül a halála előtt kikkel volt, illetve hogyan került fel a tízemeletes ház tetejére. Nem hallgattak ki tanúként sem engem, sem az élettársamat, de a ház lakóit sem, akik információkkal rendelkezhetnek a gyerekem halálának körülményeiről" - mondta a lapnak Erzsébet, hozzátéve, hogy az egyenruhások még a fellelhető kamerafelvételeket sem szerezték be a környékről, és azt sem tisztázták, hogy Zsolt a halálát megelőző napokban kikkel került konfliktusba, és kiknek állhatott érdekében, hogy ne legyen többé. 

"Az élettársam Zsolt halála napjától folyamatosan adatgyűjtést végzett, a legtöbb bizonyítékot ő szerezte be, így vetődött fel bennünk, hogy nem baleset érte" - mondta.

Az ügyészség határozatában egyértelműen az áll, hogy a nyomozó hatóság feljelentés elutasításáról szóló határozata több okból megalapozatlan. Hozzátéve: egyelőre nem ismertek a fiatalember halálának körülményei, ezért – az édesanya által elmondottakkal egyetértve – nem zárható ki, hogy bűncselekmény történt.

"A történtek óta nincsen se éjjelünk, se nappalunk. Ezzel kelünk és fekszünk, nem is tudok a gyásszal foglalkozni, csak azzal, miért nincsenek elszámoltatva azok, akiknek felelősségük volt ebben. A fiam szeretett élni, soha nem dobta volna el magától…" – tette hozzá Erzsébet, aki kétmillió forintot is felajánlott annak, aki érdemi információval tudja segíteni a nyomozást.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés