Hirdetés

(18+) Vérfagyasztó gyilkosság Szegeden: 30 késszúrással végzett várnadós feleségével egy férfi

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Szörnyű tragédia történt Szegeden 2020 novemberében, amikor egy helyi férfi több mint 30 késszúrással a 3 éves kislányuk előtt meggyilkolta a várandós feleségét.

Az ügyészség közleménye szerint a brutális gyilkosság ügyében április 20-án hirdetnek jogerős ítéletet a Szegedi Ítélőtáblán. A gyilkos férj elsőfokon 20 év fegyházbüntetést kapott, és feltételes szabadságra nem bocsátható. Ám az ítélet ellen a védelem és a vád is fellebbezett.

Férfi a gyilkosság előtt válást kezdeményezett, majd a tragédia reggelén minden előzmény nélkül rátámadt a hálószobában alvó, hét hónapos terhes feleségére. A nő életét nem tudták megmenteni, a helyszínen életét vesztette. A tragédiának szemtanúja volt a hároméves kislányuk is, aki a mészárlás alatt a szobában tartózkodott.

A gyilkos a szörnyű tette után lemosta magáról a vért, felkapta a kislányát, majd az édesanyjához ment, ahol bevallotta a tettét. Az asszony értesítette a rendőrséget, a férfit pedig fél órán belül elfogták, majd letartóztatták - írja a Life.

A szakértők megállapították, hogy a férfi paranoid személyiségzavarral küzd, ami közepes fokban korlátozta beszámítási képességét a bűncselekmény idején. A gyilkosság előtti este fogyasztott alkohol is közrejátszhatott a gátlások oldásában.

„Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.”

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés