Hirdetés

Több óvodás rosszul lett a pilisborosjenői óvodában: mérgező növényből ettek

Nap Híre portré Nap Híre

Lila akác terméséből evett hat óvodás szerdán a pilisborosjenői óvodában, még a mentőket is riasztották a dolgozók.

Az RTL beszámolója szerint a gyerekek rosszul lettek és hánytak, miután a lila akác terméséből ettek. Az óvónők kihívták a mentőket, akik három gyereket vizsgáltak meg, közülük két óvodást kórházba szállítottak. Másnapra szerencsére mindhárman jobban lettek. A polgármester fegyelmi vizsgálatot kezdeményez annak feltárására, hogyan kerülhetett mérgező növény az óvodába.

A lila akác az óvoda kerítésénél nőtt, s bár a növény nem szerepel a Nemzeti Népegészségügyi Központ mérgező növényekre figyelmeztető listáján, azonban az interneten fellelhető információk alapján mérgező lehet, ahogy azt a portál által megkérdezett szakértő is állítja - szemlézte a Telex. Az óvodavezető azt mondta, másnap eltávolították a növényről a termést.

Február végén is mentők érkeztek a pilisborosjenői óvodához, miután porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe a Mesevölgy Óvodában. Több kisgyerek is rosszul lett, nem sokkal a reggeli után a hasukat fájlalták, egyikük pedig olyan erősen hányt, hogy a dolgozók riasztották a mentőket. Az önkormányzat szerint az akkori történtekben közrejátszott az óvoda három csoportszobával való bővítése, a főzőkonyha modernizálása, ami miatt konyha nem minden épületben működik.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés