Hirdetés

Most érkezett, súlyos csapást mér a GVH erre a cégre

Nap Híre portré Nap Híre

Az előkészítés már folyamatban van.

Ahogy korábban a Naphire.hu is beszámolt róla, hatalmas botrány alakult ki a Booking.com körül, ugyanis az oldalt használó magyar szállásadók zsebébe egy hiba miatt nem érkezett fizetés. A cég később azt közölte, hogy a kifizetések feldolgozása megtörtént, így a partnerek hamarosan megkaphatják a pénzt. A Fidesz korábban már felszólította a céget, hogy rendezzék a magyar szállásadók kifieztését

A párt összehívta az Országgyűlés turisztikai albizottságát, most pedig azt közölték, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) gyorsított ágazati vizsgálatot tart szükségesnek, a turisztikai ügynökség pedig jogsegély szolgálatot indított az érintetteknek - írja az MTI.

Szatmáry Kristóf fideszes politikus szerint nem igaz, hogy a szolgáltató kiegyenlítette volna minden tartozását a magyar szálláshelyszolgáltatók felé. Azt vizsgálják az albizottságban, hogy milyen lépések kellenek ahhoz, hogy többet ne fordulhasson elő ilyen, vagyis az, hogy egy nagy multi több milliárdos tartozást halmozzon fel erőfölényével visszaélve.

Rigó Csaba Balázs, a GVH elnöke arról tájékoztatott, hogy a gyorsított ágazati vizsgálat előkészítése folyamatban van, ez még ebben a hónapban elindulhat. A vizsgálat ideje legfeljebb 30 nap, amely meghosszabbítható. A vizsgálat eredményében konkrét javaslatok lesznek - mondta.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés