Hirdetés

Gulácsi Péter szívszorító vallomása: úgy toltak be a műtőbe, hogy nem tudták, focizhatok-e a jövőben

Nap Híre portré Nap Híre

Gulácsi Péter ijesztő részleteket osztott meg 2022-es sérülésével kapcsolatban, az orvosok még azt sem tudták neki megmondani, hogy mi lesz a karrierjével.

Az RB Leipzig 33 éves, 51-szeres válogatott kapusa a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában árulta el, hogy akár a pályafutásának is véget vethetett volna egy komplikáció - szúrta ki az m4sport. Mint ismert, a sportoló 2022. október 5-én szenvedett keresztszalag-szakadást a Celtic elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen, amikor egy lövés előtti kitámasztásnál megcsúszott a lába. Gulácsi felidézte, egyből érezte, hogy nagy a baj. 

"Amint bejöttek hozzám az orvosi személyzet tagjai, azonnal mondtam: elszakadt a keresztszalagom. Nagyon meghatározó percek voltak azok, amikor az öltözőbe bejött a feleségem, Dia a két kisfiunkkal. Nem is kellett semmit mondanunk, egymásra néztünk és tudtuk, ahogy és amiben addig éltünk, az visszavonhatatlanul megváltozik. Lehet még jó a lábam, visszatérhetek még a kapuba, de az életünk sohasem lesz ugyanolyan, ezt már aznap este éreztük mind a ketten, s bevallom, ezt nem volt könnyű elrendezni magamban” – mondta.

Gulácsit Innsbruckban megműtötték, és rendben haladt a rehabilitációja is, azonban a hatodik héten belázasodott és kiderült, hogy egy ritka, bakteriális fertőzés támadta meg a térdét. Ezután egy négyórás, altatásban végzett beavatkozás során antibiotikumos vízzel öblítették át a frissen műtött térdét és belülről leborotválták a fertőzött szöveteket, majd mindezt három nappal később megismételték.

Úgy toltak be a műtőbe, hogy nem tudták biztosra az orvosok, futballozhatok-e még a jövőben, vagy vége a karrieremnek. Ezt nem volt könnyű megélni lelkileg, de azt mondták utólag, óriási szerencsém volt, hogy az újonnan beépített szalagot elkerülte a fertőzés – az tulajdonképpen a karrierem biztos befejezését jelentette volna” – árulta el, hozzátéve, hogy a fertőzés miatt sokkal rosszabb állapotban volt ekkor, mint az első, októberi műtétet követően.

Beszélt arról is, hogy nagyon szeretne védeni az Európa-bajnokságon, de tisztában van azzal, hogy jelenleg Dibusz Dénes a nemzeti csapat első számú kapusa, télen pedig szinte biztosan nem vált klubot.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés