Hirdetés

Vérfagyasztó videón, ahogy egy autós a zebrán elgázol egy gyereket, majd lelép a helyszínről

Nap Híre portré Nap Híre

A bíróság most hozott ítéletet a tavaly februári eset kapcsán.

Pénzbüntetésre ítélte büntetővégzésben az Esztergomi Járásbíróság azt a segítségnyújtás elmulasztásával vádolt sofőrt, aki elütött az egyik esztergomi zebrán egy gyalogost, majd sorsára hagyta.

Horváth Sándor a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője a lapunknak küldött közleményében azt írta, hogy az elkövető tavaly február negyedikén haladt a kocsijával Esztergom lakott területén, amikor a kijelölt gyalogosátkelőhelyhez érkezett.

Eközben a zebrához ért a kiskorú áldozata, aki  a járdáról, körültekintés nélkül, a személygépkocsi haladási sebességéhez tartozó intenzív lassító féktávolság határán lépett az úttestre. A sofőr vészfékezett, azonban 21-23 km/óra közötti sebességgel, a személygépkocsi jobb oldali részével a fiatal bal oldalának ütközött. A tini a jármű motorháztetejére, majd onnan az úttestre zuhant.

A sofőr észlelte az ütközést, azonban anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy a kamasz megsérült-e, illetve az életét, testi épségét közvetlenül fenyegető veszély miatt segítségnyújtásra szorul-e, mindössze kilenc másodperc helyszínen tartózkodás követően elhajtott a baleset helyszínéről - írja a 24.hu.

A gyalogos nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett a balesetben. Az Esztergomi Járásbíróság 300 ezres pénzbüntetésre ítélte a vétkes sofőrt. A videót ide kattintva nézhetik meg.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés