Hirdetés

Galambos Lajos összeomlott: elutasították a kérelmét, nem engedik ki a börtönből

Nap Híre portré Nap Híre

Ahogy arról korábban a Nap Híre is részletesen beszámolt, a mulatószenésznek tavaly áprilisban kellett börtönbe vonulnia, ám utána egészsége folyamatosan romlani kellett: Lajcsi nem tudott enni sem, csak folyékony halmazállapotú táplálékot vett magához. S bár korábban arról szóltak a hírek, hogy hamarosan kiszabadulhat a rácsok mögül, most azonban kiderült, hogy még 10 hónapig a börtönben kell maradni.

A mulatós sztár hiába kérvényezte a reintegrációs őrizetet, a Blikk úgy tudja, a bíróság másképp döntött és június vége helyett csak 10 hónap múlva szabadulhat. 

Galambos Lajos tavaly április 25-én vonult be a Baracskai Büntetés-végrehajtási Intézetbe, s kezdte meg a büntetését. Akkor azt számolgatta az ügyvédjével együtt, hogy maximum 14 hónapot kell majd a rácsok mögött töltenie, hiszen előzetesben már 4 hónapig volt a székesfehérvári börtönben, jó magaviselet miatt harmadolják a büntetését, s megkapja a reintegrációs őrizetet is, vagyis most június végén már otthon lehet - idézte fel a portál. 

A trombitásnak azonban csalódnia kellett. Első fokon már pár héttel ezelőtt nemet mondott a bíróság, nemrég pedig másodfokon, vagyis jogerősen is eldöntötték: nem térhet haza idő előtt, további 10 hónapig Baracskán kell maradnia. Úgy tudjuk, a bírósági meghallgatáson sem az ügyész, sem pedig a büntetés-végrehajtás nem támogatta, hogy megkapja a reintegrációs lehetőséget. Ilyenkor két dolgot vizsgál a bíróság: történhet-e bűnismétlés, illetve, hogy milyen társadalmi hatásai lehetnek, ha idő előtt kiengedik az elítéltet. 

A lap információi szerint a zenészt nagyon megviselték a történtek. Keresték Galambos Lajos ügyvédjét is, aki ezúttal nem volt túl közlékeny:

A másodfokú igénylést már nem én intéztem, hanem egy kollégám, aki szintén bekapcsolódott az ügybe. Így aztán nem is tudom sem megerősíteni, sem cáfolni, hogy az ügyfelemnek továbbra is börtönben kell maradnia

- mondta dr. Csontos Zsolt. 

Ha helyt adtak volna Lajcsi kérésének, már az otthonában lenne, hiszen a múlt héten ki kellett volna engedni őt a rácsok mögül, ez azonban nem történt meg. A Blikk úgy tudja, már nem felhőtlen a kapcsolat az ügyvéd és Lajcsi családtagjai között, ezért kellett bevonni újabb jogászt az ügybe. Közelebbit nem tudni, ám azt beszélik, más-más védelmi stratégiát képzelt el az első fokon elutasított reintegrációs kérelem újbóli benyújtására az ügyvéd és a család...

Mint ismert, az ország trombitását 3 év 6 hónap büntetésre ítéltek áram-, víz- és gázlopás miatt.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés