Hirdetés

Megoldódott a balassagyarmati gyilkos fürdőkád rejtélye

Nap Híre portré Nap Híre

Fürdés közben ért halálos áramütés egy 44 éves nőt, a felelősség a szerelőt terheli, aki be is ismerte a tettét. 

Vádat emelt a Balassagyarmati Járási Ügyészség azzal a 48 éves férfival szemben, aki nem rendelkezik villanyszerelői végzettséggel, mégis elvállalta egy családi ház villanyszerelési munkálatait. A szakszerűtlen munkája miatt halálos áramütést szenvedett egy 44 éves nő. A Nógrád Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a férfit 2022 januárjában kérte meg az ismerőse arra, hogy szerelje meg az otthonában lévő villamoshálózatot. 

A vádlott annak ellenére is elvállalta a munkát, hogy nem rendelkezett szakirányú végzettséggel. A villanyszerelés során szabálytalan javításokat és bővítéseket végzett a fürdőszobában található villanybojleren, majd amikor a tulaj szólt neki, hogy „csíp a víz”, a férfi kiiktatta a bojler földelését. A szakismeret hiányában elvégzett munkálatokat követően a férfi az elektromos hálózat ellenőrzését sem végezte el – írja a 24.hu

Pár nappal később az elektromos rendszerben fennálló feszültség a fém hálózatban – így a fürdőszobában lévő szanitereken is – megjelent, melynek következtében a 44 éves nő halálos áramütést szenvedett fürdés közben. 

Az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetést kért a bűnösségét beismerő, halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolt férfire azzal, hogy tiltsák el a foglalkozás gyakorlásától és kötelezzék a közel milliós bűnügyi költség megfizetésére.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés