Hirdetés

Furcsa gombát találtak a túrázók: aztán rádöbbentek az igazságra - Fotók

Nap Híre portré Nap Híre

A saját telephelyükön tartottak vizitet, amikor meglátták a fűben - amikor közelebb mentek, csak akkor esett le nekik, mi az.

A pennsylvaniai denevérmentő szervezet munkatársai a munkahelyüket járták körbe, hogy tartsanak egy vizitet, amikor megpillantották a fűben azt a különös dolgot. Többségük gombának is gondolta, a színe, a formája is erre utalt, azonban mégsem hagyta őket nyugodni a látvány. Amikor aztán közelebb mentek, nagyon hamar leesett nekik a tantusz. Egy apró denevér bújt el a fűben. Stephanie Stronsick, az állatmentő központ alapítója és igazgatója a The Dodo című lapnak elmondta: "Csodálatos volt látni, hogy ennek a gyönyörű denevérfajnak az álcája nemcsak a fákon, hanem a földön is jól működik".

Ami elsőre furcsának tűnik, az a vörös denevérek esetében bevett gyakorlat: sokan közülük ugyanis nem a fákon, hanem a fűben fészkelnek. "A vörös denevérek időnként lefekszenek a földre, és hangulatos helyet teremtenek maguknak, ahol (...) alkonyatig alhatnak" - magyarázta a nő a lapnak. Sőt, a ragadozók elől is gyakran bújnak el az avarban, a levelek és a fű védelmező rejtekében.

Címlapfotó: Facebook/PennsylvaniaBatRescue

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés