Hirdetés

Kiadták a friss riasztást, meneküljön árnyékba: brutális hőség lesz ma is

Nap Híre portré Nap Híre

Akár 36 fok is lehet, azonban van, ahol egy gyenge hidegfront hatására felfrissül kissé a levegő.

A HungaroMet előrejelzése szerint csütörtökön túlnyomóan napos időre számíthatunk kevés fátyol- és gomolyfelhővel, illetve kisebb koncentrációban szaharai por is lesz felettünk. Csapadék nem lesz. 

Az egyre nagyobb területen északira, északkeletire forduló szelet kísérik élénk, helyenként erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 36 fok között alakul, az északkeleti és északnyugati tájakon mérhetjük a 30 fok alatti értékeket. Késő estére 20 és 28 fok közé csökken a hőmérséklet.

A veszélyjelzés szerint csütörtökön egy gyenge hidegfront hatására minimálisan mérséklődik a meleg, az északnyugati és északkeleti megyékben 25 fok alatt marad a napi középhőmérséklet, másutt jellemzően 25 fok körül vagy afelett, ezen belül a déli tájakon 27 fok környékén alakul.

Szombat éjfélig elrendelték a hőségriadót

Mint azt a naphire.hu is megírta, harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére szerda nulla órától szombat éjfélig az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján. Kiemelték, hogy a hőség az egészséges szervezetet is megviseli, de a kisgyermekek, az idősek, a várandósok, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élők különösen veszélyeztetettek.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés