Hirdetés

Itt a friss előrejelzés: ma még ránk szakad az ég, aztán jön a fordulat

Nap Híre portré Nap Híre

Ma még a zivatarveszély miatt a fél országra kiadták a riasztást, de holnaptól fordulat jön az időjárásban és ideér az első hőhullám.

A HungaroMet előrejelzése szerint csütörtökön a felhős tájakon is fokozatosan szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, kisüt a nap. Záporok, zivatarok szórványosan, egyre inkább az ország délkeleti, keleti felén alakulhatnak ki. Az északnyugati, nyugati szél - elsősorban a Dunántúlon és északkeleten - több helyen megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között várható, de a legtovább felhős nyugati tájakon ennél néhány fokkal hűvösebb maradhat az idő. Késő estére 11 és 18 fok közé hűl le a levegő.

A fél országra kiadták a riasztást

Hivatkozás másolása

A veszélyjelzésben azt írták, hogy a déli óráktól az ország keleti, északkeleti harmadában, illetve délen lesznek kedvezőek a feltételek néhol zivatarok kialakulásához, amelyek környezetében lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék, esetleg felhőszakadás (15-30 mm) is előfordulhat.

Jön a fordulat az időjárásban

Hivatkozás másolása

Mint azt a naphire.hu is megírta, hamarosan ideér az első hőhullám. Péntektől már nem várható számottevő csapadék, egyre több napsütés jön, szombattól pedig déliesre fordul fölöttünk az áramlás, amivel egyre melegebb levegő érkezik fölénk. Vasárnap már többfelé súrolhatjuk a 30 fokot

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés