Hirdetés

Brutális megaláztatás érte Franciaországot, ez már a vég

Virág Sára portré Virág Sára

Több párizsi pék is összefogott annak érdekében, hogy visszaállítsák a megtépázott méltóságukat és visszaszerezzék a világ legnagyobb bagett készítőinek a címét, amit az olaszok eloroztak tőlük 2019-ben. 

A francia pékek öt hosszú éven keresztül meg voltak fosztva attól, hogy elmondhassák: ők készítik a világ legnagyobb bagettjét. A címet ugyanis elorozták az olaszok 2019-ben. Vasárnap azonban 12 francia pék összefogott, hogy orvosolják ezt a "megalázó" helyzetet, ehhez pedig nyolc órát terveznek sütéssel, dagasztással és formázással tölteni. A pékek kora reggel gyűltek össze Párizs nyugati külvárosában, Suresnes községben, és felkészültek arra, hogy megdöntsék a 132 méteres bagett rekordját. A Guardian megjegyzi, hogy bár Franciaország a bagettek paradicsoma, mégis ez a második alkalom, hogy az olaszok elhalászták előlük a leghosszabb bagettért járó elismerést. 

Miközben a helyiek egyöntetűen meg vannak győződve róla, hogy ha valakinek, nekik járna a bagettkészítésért járó díj. "Remélem, hogy vissza tudjuk szerezni az elismerést" – írta Sylvain Lecarpentier, az egyik résztvevő, aki a közösségi médiában posztolt az esemény előtt. Az eseményt reklámozó közleményben a szervezők felhívták a figyelmet arra a fárasztó kihívásra, amellyel a pékeknek szembe kellett nézniük. "A tésztát a helyszínen gyúrják, formázzák, majd a nyilvánosság szeme előtt sütik egy hengeres kemencében" - mondta. 

A bagett elkészítése várhatóan nyolc órát vesz majd igénybe. Ezután a Guiness rekordbíráira bízzák a döntést, hogy az elkészült péksütemény méltó-e a világ legnagyobb bagettja címre. Ezutn felvágják, és szétosztják a jelenlévők között. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés