Hirdetés

Óriási bajban vannak a balhézó Fradi-drukkerek, vádat emeltek ellenük

Nap Híre portré Nap Híre

A Budapesti IX. kerületi Ügyészség vádat emelt két ferencvárosi szurkolóval szemben, akik több társukkal együtt tavaly október 13-án, a Groupama Arénában rendezett FTC-Crvena zvezda Európa-liga-mérkőzés előtt rátámadtak vendég drukkerekre.

A vádirat szerint a stadion előtti szervizútra érkezett egy taxi az utasaival, akik szerb szurkolók voltak. Ezt meglátva, a magyar drukkerek közül többen - köztük a vádlottak - odarohantak a taxihoz, hogy abból az utasokat kirángassák és bántalmazzák.

"Ennek érdekében kinyitották a taxi mindkét hátsó ajtaját és megpróbálták a bent ülő szerb szurkolókat kihúzni az autóból, miközben többször ütöttek és rúgtak is feléjük. Az egyik vádlott ezután több társával együtt felnyitotta a taxi csomagtartóját, és onnan próbálták elérni a hátsó ülésen ülő szurkolókat. Eközben a másik vádlott a vezető ülés lehúzott ablakán keresztül, ököllel a taxisofőr felé ütött" - áll az ügyészség közleményében.

A vádlottak és társaik a támadással csak akkor hagytak fel, amikor a mérkőzést biztosító rendőri egységek a helyszínre érkeztek - közölte az MTI.

A Budapesti IX. kerületi Ügyészség a két férfit csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettével vádolja. A kerületi ügyészség arra tett indítványt a vádiratban, hogy a bíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével hozzon érdemi döntést, a két férfival szemben büntetővégzéssel felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, továbbá határozott időre tiltsa el őket a Magyar Labdarúgó Szövetség és az Európai Labdarúgó Szövetség által Magyarországon megrendezésre kerülő labdarúgó-mérkőzések látogatásától.

Arról is beszámoltunk, hogy a közelmúltban kitört a botrány amiatt, hogy Gáspár Győző és a családja a VIP-páholyból nézte meg a Ferencváros-Debrecen találkozót. “Mocskos cigány, büdös cigány, fideszes cigány. Majd jött a következő rigmus: Győzike, Győzike, fideszes g*cike” - szóltak a bántó rigmusok a vendégszektor felől a mérkőzésen. Bár a Groupama Aréna hangosbeszélője is felhívta a figyelmet a sportszerű szurkolásra, és a biztonságiak is megjelentek, a debreceniek mégsem hagyták abba a mocskolódást.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés