Hirdetés

Káosz a Forma-1-en, banális ok miatt csúszik a kezdés

Nap Híre portré Nap Híre

Legalább kétórás késéssel, közép-európai idő szerint legkorábban 11 órakor rajtolhat a Forma-1-es Las Vegas-i Nagydíj pénteki második szabadedzése, mert a pályán rögzíteni kell az aknafedeleket.

Az első gyakorlás alig tíz perc után félbeszakadt, miután Carlos Sainznak, a Ferrari spanyol versenyzőjének az autóján olyan sérüléseket okozott a meglazult aknafedél, hogy nem tudta folytatni az edzést.

A tréning percekig állt, majd az illetékesek törölték, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) pedig később azt közölte, hogy a hiba miatt valamennyi aknafedelet ellenőrizni kell, ezért nem folytatódhatott a körözés a 6,2 kilométeres pályán.

A versenysorozat hivatalos honlapján olvasható közlemény szerint a második szabadedzés közép-európai idő szerint 9 óra helyett 11 órakor kezdődhet el, ha a szükséges munkálatokkal végeznek addig. A gyakorlás 60 perc helyett 90 perc hosszúságú lesz - írja az MTI.

Az alig 10 percig tartó nyitóedzésen Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője volt a leggyorsabb 1:40.909 perces köridejével.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés