Hirdetés

Megroppant a forint árfolyam a Lengyelországba becsapódó rakétától

Nap Híre portré Nap Híre

Ahogyan arról a Nap Híre már beszámolt, orosz rakéták csapódtak be Lengyelország területére. Az incidensnek halottjai is vannak. Minderre természetesen a forint is gyorsan reagált reagált. Az árfolyam pedig pontosan azt csinálta, amire számítani lehetett.

A 407 forint euró pillanatok alatt 414 forint lett, de a lengyel zloty is gyengült a Portfolio.hu cikke szerint. Az eladói nyomás gyengülése után valamelyest stabilizálódott az árfolyam, de 410 alá nem tudott benézni az euró. 

A lap a cikkében megjegyzi, hogy ahogy lenni szokott, a forint élesebben reagált a kedvezőtlen globális, geopolitikai fejleményekre. A forint volt 1,9%-os gyengülésben is napon belül, a leggyengébb pontján, míg a lengyel zloty esetében ez az esés 1,3% volt.

Frissítés a forint árfolyamáról

Hivatkozás másolása

A lengyelországi események okozta sokk után később talpra tudott állni a forint árfolyama. A mélyzuhanás után szerda estére végre erősödésnek indult a magyar fizetőeszköz. A forint a főbb devizákkal szemben erősdött a bankközi devizapiacon.  

Az eurót a kora reggeli, hat óra előtti 410,32 forint után 409,55 forinton jegyezték este 6 órakor a bankközi piacon, ami 0,2 százalékos erősödésnek felel meg.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés