Hirdetés

Viszlát Foodpanda: új nevet kap az ételfutárcég, ezt nézzék!

Garai Kitti portré Garai Kitti

Ismét nevet változtat a Foodpanda. Az ételfutárcég legutóbb másfél évvel ezelőtt változtatott nevet és logót, de most újból meghozták ezt a döntést.

A Telex egy futártól értesült arra, hogy cégtől kapott tájékoztatás alapján az új név Foodora lesz. A márkát tulajdonló Delivery Hero ezzel a lépéssel akarja egységes ernyő alá vonni európai márkáit - írták.

A dolgozóknak kiküldött tájékoztatás szerint nemcsak Magyarországon változtatja meg a nevét a vállalat, hanem több más országban is Foodora néven folytatja tevékenységet. 

A futárok szerződése és a mindennapi működés ugyanakkor nem változik. A skandináv országokban egyébként már ma is Foodorának hívják a céget.

A Foodpanda itthon a magyar alapítású Netpincér helyét vette át, amelyet a német Delivery Hero 2014-ben vásárolt fel. 2021-ben aztán nevet is változtattak, megszűnt a Netpincér, és Foodpanda néven futott tovább. A mostani névváltoztatás során 8 érintett országban egyszerre váltanak majd át Foodorára.

Az új névhez valószínűleg új logó is érkezik majd, ám a vállalat közölte azt is, hogy a szín nem fog változni, csupán a pandaarc helyett egy pincértálca lesz majd látható.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés