Hirdetés

Pánik: Ismét földrengés volt Magyarországon

Nap Híre portré Nap Híre

Már megint rengett a föld Magyarországon, Ön is érezte?

Földrengés volt Egertől mintegy 14 kilométerre észak-északkeletre kedden 19.54-kor - közölte a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma az MTI-vel.

   

Azt írták, hogy 2,7-es magnitúdójú földrengést Felsőtárkány településen a lakosság is érezte.

Ahogy arról korábban a naphire.hu is beszámolt, a nyár végén szokatlan eseménysorozat kezdődött Békés vármegyében: többször is megmozdult a föld. Augusztus 19-én először egy kisebb földrengést lehetett érezni, ezt követően 30 perccel később, majd újabb 3 perccel később egy 4,0 és egy 4,1 magnitúdójú rengés is kipattant, amelyeket már nem csak a műszerek, hanem sok ember is érzékelt. Akkor a Szarvas-Kondoros-Mezőberény-Gyomaendrőd települések által bezárt négyszögben egy hét alatt 99 darab földrengés pattant ki. Szeptember 8-án, Szarvastól tíz kilométerre egy 3,1 magnitúdójú földrengés is volt.

Október 9-én ismét földrengést lehetett érezni Magyarországon. A földrengés Szlovákiában, Kassától 60 kilométerre északkeletre pattant ki, azonban Északkelet-Magyarország több településén is érezni lehetett. Majd október 16-án a Veszprém vármegyei Pápa közelében mozdult meg a föld hajnalban és 2,8 magnitúdójú volt.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés