Hirdetés

Rendkívüli hír: földrengés rázta meg Magyarországot ma reggel

Nap Híre portré Nap Híre

Földrengés volt hétfő reggel a Veszprém vármegyei Pápa közelében - közölte a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma az MTI-vel.

A közlemény szerint a földrengés hétfőn 6 óra 23 perckor keletkezett és 2,8 magnitúdójú volt.

Lakossági bejelentése nem érkezett eddig az obszervatóriumba, de az epicentrum közelében lehetséges, hogy a lakosság érzékelte a földrengést - írták.

Egyre több a földrengés Magyarországon is

Hivatkozás másolása

Ahogy arról korábban a naphire.hu is beszámolt, a nyár végén szokatlan eseménysorozat kezdődött Békés vármegyében: többször is megmozdult a föld. Augusztus 19-én először egy kisebb földrengést lehetett érezni, ezt követően 30 perccel később, majd újabb 3 perccel később egy 4,0 és egy 4,1 magnitúdójú rengés is kipattant, amelyeket már nem csak a műszerek, hanem sok ember is érzékelt. Akkor a Szarvas-Kondoros-Mezőberény-Gyomaendrőd települések által bezárt négyszögben egy hét alatt 99 darab földrengés pattant ki. Szeptember 8-án, Szarvastól tíz kilométerre egy 3,1 magnitúdójú földrengés is volt.

Legutóbb pedig október 9-én lehetett földrengést érezni Magyarországon. A földrengés Szlovákiában, Kassától 60 kilométerre északkeletre pattant ki, és Északkelet-Magyarország több településén is érezni lehetett. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés