Hirdetés

Kitört a pánik, brutális földrengés volt Tokió közelében

Nap Híre portré Nap Híre

Közepes, 5,3-as erősségű földrengés rázta meg a japán fővároshoz, Tokióhoz közeli területeket csütörtökön, de a veszélyjelző központ nem adott ki szökőárra vonatkozó figyelmeztetést, illetve nem érkezett bejelentés sérültekről, áldozatokról sem - jelentették a helyi hatóságok és a japán meteorológiai szolgálat.

A földrengés helyi idő szerint reggel kilenc után pár perccel kezdődött, epicentruma az Ibaraki prefektúra déli területein volt, nagyjából 46 kilométeres mélységben - közölte a meteorológiai szolgálat.

Tocsigi és Szaitama prefektúrákban 5-ös, Ibaraki városában 4-es, míg Tokióban 3-as erősségű földrengést mértek - közölte az MTI. 

A rengés miatt ideiglenesen felfüggesztették a Hokuriku és a Dzsóecu Sinkanszen nagysebességű vasútvonal járatait a Tokiót Nagano és Niigata városokkal összekötő útvonalakon - jelentette a vasúthálózat üzemeltetője.

Az Ibaraki prefektúrában található Tokai 2-es atomerőmű üzemeltetői nem jelentettek meghibásodásról a rengést követően.

Mint azt a naphire.hu is megírta, alig egy héttel ezelőtt a Fukusima prefektúra part menti részén is földrengést észleltek. A tokiói elektromos művek bejelentette, hogy a földmozgás "nem okozott semmiféle rendellenességet a létesítményben", azonban átmenetileg felfüggesztettték a létesítmény hűtővizének óceánba engedését. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés